Hoge kosten personeel

Een werknemer dat een burn-out krijgt en zich langdurig ziekmeldt of met andere dergelijke klachten komen kosten bedrijven veel geld. Ze werken een aantal jaar of in de meeste gevallen maanden en kosten daarna alleen maar geld. De kosten lopen zo hoog op dat veel bedrijven nu investeren in selectie assessment.

Een selectie assessment is voor veel bedrijven van groot belang om zo het bedrijf gezond te houden. Bij een selectie assessment wordt de kandidaat van top tot teen doorgelicht voordat die aangenomen wordt. In de eerste plaats wordt er gekeken naar de persoonlijkheid van de kandidaat en vaak wordt er nog ook een psychologisch beeld in kaart gebracht. Zo kunnen ze zien wat de kandidaat allemaal kan en toe in staat is.

Ook competenties zijn belangrijk en tijdens de selectie assessment wordt er gekeken of de kandidaat de juiste competenties beschikt. Vaak blijkt het namelijk zo te zijn dat dit niet het geval is. In de cv worden competenties aangedikt of gewoon gelogen. Het is dan ook heel belangrijk om tijdens de selectie assessment te kijken hoe waarheidsgetrouw de kandidaat is.

Voor de selectie assessment worden diverse methodes toegepast om antwoord te krijgen op alle vragen. Aan het einde van de selectie assessment kan er gekeken worden of de kandidaat geschikt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *