Xbrl parser

In de toekomst zal het aanleveren van financiƫle rapporten compleet gaan veranderen. Nu is het nog mogelijk om dit op verschillende wijzes te doen maar in de toekomst word xbrl parser de standaard manier om rapporten aan te leveren.

De Nederlandse overheid wil in de toekomst bedrijven te gaan verplichten tot het gebruiken van xbrl parser. Nu zijn sommige bedrijven al verplicht om bij de Nederlandse Bank rapporten door middel van xbrl parser aan te leveren. In de toekomst zal dit verplicht gaan worden voor alle bedrijven.

xbrl doe maarDoor gebruik van xbrl parser wil het overheid geld gaan besparen. Volgens de Nederlandse overheid gaat dit het bedrijfsleven al in de eerste jaar honderden miljoenen euro’s besparen. Het bespaart de overheid bovendien ook veel tijd bij het verwerken van de rapporten waardoor ze ook dus weer veel geld besparen. Volgens de overheid is xbrl parser dan ook de toekomst voor accounting.

Veel accountant kantoren zullen vast hiermee eens zijn want veel van hun gebruiken nu al xbrl parser. Het bespaart hun namelijk ook veel tijd en moeite. De xbrl parser bestanden zijn namelijk direct te lezen en hoeven de accountants geen extra handelingen te verrichten. Voor meer informatie kun je de onderstaande websites bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *